Vücut Tipine Uygun Mayo/Bikini Seçimi

mayo

Vücut Tipine Uygun Mayo/Bikini Seçimi 

Vücut tipine göre mayo ve bikini seçimi, yakın zamanda bikini ve mayo alışverişi yapacak olan kişileri yakından ilgilendiren bir konudur. Genel giyim tarzında da vücut tipine göre seçim yapılması gerekirken, plaj kıyafetlerinde bu durum daha fazla önem kazanır. Çünkü plajda giyilen kıyafetlerde eğer doğru seçim yapılmazsa kusurlar çok daha fazla ortaya çıkar. Yani plaj kıyafetlerinde, kusurların kapatılması doğal olarak daha zordur. Birçok kişi vücudunu iyi tanımadığı ve vücuduna göre mayo ve bikini seçimi yapmadığı için kendini rahatsız hissedebilir. Sizler de bu durumu sıklıkla yaşıyorsanız, vücut tipinize göre nasıl doğru mayo seçimi yapılır gelin birlikte inceleyelim. 


 

Farklı Vücut Tiplerine Göre Doğru Mayo/Bikini Seçimleri 

 

Farklı vücut tiplerine göre hangi bikini ve mayo tiplerin tercih edilmeli, kesinlikle her kadının bilmesi gereken bir detaydır. Proporsiyonunuza uyumlu, doğru mayo ve bikini seçimi, vücudunuzu daha güzel ve kusursuz göstereceği için mayo ve bikini seçerken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. 


 

 

Küçük Göğüslü Kadınlar İçin Mayo Seçimi 

 

Eğer göğüsleriniz küçük ise üst kısımda daha canlı ve renkli parçalar kullanmanız, göğüslerinizin daha hacimli görünmesini sağlar. Mayo tercih edecekseniz de üst kısmı daha renkli veya desenli modellere yönelebilirsiniz. Koyu renkler, göğüslerinizin olduğundan daha küçük görünmesine sebep olacağı için uzak durmalısınız. Tek omuz veya straplez modeller, küçük göğüslüler için idealdir. Ayrıca göğüslerinizi, büyük göstermek istiyorsanız özellikle destekli ve fırfır detaylı modellere yönelebilirsiniz. 


 

Büyük Göğüslü Kadınlar

 

Büyük göğüslü kadınlar, mayo ve bikini seçiminde daha fazla sorun yaşar. Çünkü ne yazık ki büyük göğsü kamufle etmek, küçük göğsü dolgun göstermeye çalışmaktan daha zordur. Bu durumdan mustarip kadınların, ilk olarak uzak durması gereken aşırı dekoltesi olan modellerdir. Bunların yanı sıra:

  • Straplez modellerden 
  • Üst kısmı fırfırlı ve desenli modellerden uzak durmanız gerekir. 

Büyük göğüslü kadınlar üst kısmı daha kapalı modelleri tercih etmelidir. Son birkaç sezondur çok popüler olan crop tarzı veya halter yaka modeller iyi bir tercih olabilir. Ek olarak bikininizin üst kısmının balenli olmasına özen gösterebilirsiniz.

 

Armut Tipi Vücut Şekli

 

Ülkemizde en çok görülen vücut tiplerinden biri de armut tipi olduğu için, armut tipi için hangi mayo ve bikini olmalı sorusu, en çok sorulan sorulardan biridir. Armut vücut tipine sahip olan kişilerin, omuz ve göğüs kısmı dar görünümde iken kalça ve basen bölümleri ise daha geniştir. Bu yüzden kişilerin alt bedeninden çok üst bedenlerine dikkat çeken mayo ve bikini modellerine yönelmesi gerekir. Bu noktada dikkat etmeleri gereken:

  • Alt bölge geniş olduğu için alt kısımda aşırı renkten ve hareketten uzak durulmalıdır. 
  • Dikkatin üst bölgeye çekilmesi için üst bölgede renk ve hareket kullanılmalıdır. 
  • Düşük belli 2 parça şeklindeki bikiniler tercih edilebilir. 
  • Bacak bölgenizin daha kısa kısa ve daha geniş görünmesine neden olacağı için tek parça ürünlerden uzak durmalısınız. 

 

 

Kısa Gövde veya Bacak Tipine Göre 

 

Birçoğumuzun vücut tipinde bazı orantısızlıklar olduğunu düşünürsek, kısa gövde ve kısa bacak görünümü de sıklıkla var olan bir vücut tipidir. Kısa bacaklara sahipseniz daha uzun görünmek için yüksek bel bikini altları tercih edebilirsiniz. Yüksek bel bikini modelleri, bel ve göbek bölgesinden rahatsız olanlar için de kurtarıcı bir modeldir. Zaten son yıllarda yüksek bel mayo ve bikini modelleri çok popülerlik kazanmıştır. 


 

 

Kalın Vücutlu veya Kilolu Kişiler İçin Mayo ve Bikini 

 

Eğer kiloluysanız veya vücudunuzun belirli bölümleri kalın ise klasik modeller arasından daha toparlayıcı olanları tercih edebilirsiniz. Toparlayıcı mayo modelleri çok daha ince ve sıkı görünmenizi sağlayacağından, vücudunuzun daha ince görünmesini sağlar. Bu yüzden eğer kilo fazlanız olduğunu düşünüyorsanız toparlayıcı modelleri inceleyebilir ve onların içinde de yine vücut tipinize göre seçimler yapabilirsiniz. 

Vücut tipine göre mayo ve bikini seçimi noktasında bahsettiğimiz noktalara dikkat ettiğinizde, sizin için en ideal mayo ve bikiniyi bulacağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz. 


 

 

Sıkça Sorulan Sorular 

Kısa boylular nasıl mayo ve bikini tercih etmeli?

Kısa boylu kadınlar, eğer fizikleri de düzgün ise daha canlı ve parlak renkli mayo ve bikiniler tercih edebilir. Özellikle ipli ve üçgen tip bikiniler, vücutlarının güzel özelliklerini ortaya çıkaracaktır. 

Üst bedenim geniş, mayo ve bikini seçerken nelere dikkat etmeliyim? 

Üst bedeni ve omuzları geniş hanımlar, üst kısmı daha düz ve detaysız modellerin tercih edilmesi gerekir. Ayrıca yüzücü tipi mayolarda, omuzlarınızın daha geniş görünmesine neden olacağı için uzak durmanız gereken modellerdir. 

Mayo ile nasıl daha uzun görünebilirim? 

 

Mayo ile daha uzun görünmek istiyorsanız, dikey çizgilere sahip mayo modellerini tercih edebilirsiniz. Dikey çizgiler, her zaman daha uzun görünmenizi sağlar. Mayo ve bikini seçimlerinde de buna dikkat edebilirsiniz. 

 

Etiketler: Vücut Tipine Uygun Mayo/Bikini Seçimi
Mayıs 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR