Tesettür Mayo Seçiminde Neler Dikkat Edilmeli?

tesettur-mayo

Tesettür Mayo Seçiminde Neler Dikkat Edilmeli? 

Tesettür mayo modelleri, tesettürlü hanımların denize girerken rahat etmesi için özel olarak tasarlanan ve üretilen mayo türleridir. Tesettürlü hanımlar için, eskiden denize ve havuza girmek mayo çeşidi yetersizliği ve kumaş kalitesi sebebi ile büyük bir sıkıntı iken, günümüzde ise özel olarak üretilen tesettür mayolar sayesinde, plajda çok daha rahat ettiklerini söyleyebiliriz. Tabi vücutlarına uygun ve tasarım olarak da şık, tesettür mayo seçtiklerinde bunun mümkün olduğunu belirtmek zorundayız.

İdeal Mayo Seçimi Nasıl Yapılır?

 

Tesettür mayo denince akıllara tek tip bir model gelse de aslında pek çok farklı modele ve tarza sahip ürünler vardır. Özellikle kapalı veya yarı kapalı gibi türlerinin bilinmesi gerekir. Tam kapalı tesettür mayo modellerini bilmeyen kişiler, yarı kapalı ve kolsuz modelleri kullanırken rahatsızlık duyabilir. Doğru mayo seçiminde de bu yüzden farklı modellerin ve türlerin mutlaka bilinmesi gerekir. Bunların yanı sıra tesettürlü hanımların dikkat etmesi gereken diğer detaylar: 

Tesettür Mayo Modellerine Hâkim Olmak 

Tam veya yarı kapalı tesettür mayo modelleri gibi türlerin bilinmesi ve bunların ayrımının yapılması, daha önce de bahsettiğimiz gibi tesettür mayo seçiminde sizlere yardımcı olacaktır. Tam kapalı mayolarda, kollarınız ve bacaklarınız tam kapalı olurken bir de üzerinizde diz altı hizasına kadar gelen ayrı bir parçası vardır. Yarı kapalı mayoların ise kolları ve bacak kısımları yarımdır. Kolsuz tesettür mayo ise kolları açık, alt parçası ise diz altındadır. Kendinizi hangi tesettür mayo içerisinde rahat hissedecekseniz, ona göre seçim yapabilirsiniz.

 

Kumaş Türü 

Tesettür mayo alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur, mayonun kumaş türüdür. Mayonun üretiminde kullanılan kumaşın, vücuda yapışmayacak özellikte olması ilk dikkat edilen konudur. Haşema mayolarda genellikle buna dikkat edilir ve kumaş seçimi üzerinde durulur. Kumaşın ayrıca su itici ve hızlı kuruyan cinste olması da önemlidir. 


 

Kullanacağınız Alana Göre Seçim Yapın

Tesettür mayoları üretilirken bazen deniz ve havuz için farklı modeller tercih edilir. Tatilinizi nasıl planlıyorsanız, sizler de buna göre mayo seçiminde bulunabilirsiniz. Havuza gireceğiniz bir tatil planlıyorsanız havuz için üretilen, deniz tatili planlıyorsanız da buna göre üretilen mayoları tercih edebilirsiniz. 

Sıcağı Absorbe Edebilen Mayolar 

Tesettürlü mayo alırken yine kumaş seçimi ile alakalı bir konudan bahsetmek istiyoruz. Yaz aylarında mayonuzla bunalmak istemiyorsanız, tercih ettiğiniz mayonun hava alabilmesi ve güneşi yansıtan renklerde olması sizlere yarar sağlar. Aksi durumlarda üzerinizdeki mayo sizleri terletecek ve bunalmanıza neden olacaktır.


 

Renk ve Desen Seçimi

Klasik renkler yerine desenli ve trend renklerde bir mayo tercih ederseniz, havuz ve deniz dışında da plaj kombinizi güçlendirebilirsiniz. Ayrıca farklı bir tarza sahip olmanız noktasında da seçtiğiniz mayonun renk ve deseni büyük etki sağlar. 

Parçalı Mayoları Tercih Edin

Tesettür mayo markaları hem tek parça hem de parçalı olarak mayo üretir. Parçalı mayoların en önemli özelliği, suyu içinde hapsetmemesidir. Tek parça mayolarda içeri giren sular mayonun içinde kalır ve şişerek sizleri rahatsız eder. Bu yüzden parçalı mayolar çok daha avantajlıdır. 


 

Vücut Tipinize Uygun Mayo Seçin

Mayonun içinde kendinizi daha iyi hissetmek ve daha güzel görünmek için, mutlaka vücut tipinize göre mayo seçmeniz gerekir. Örnek olarak üst bedeniniz daha geniş ise, üst kısmı düz alt kısmı desenli mayo modellerine göz gezdirebilir, boyunuz kısa ise dikey çizgili, uzun ise yatay çizgili veya düz renkli modelleri tercih edebilirsiniz. 

Kaliteli ve Uygun Fiyatlı 

Son olarak dikkat etmeniz gereken detaylardan biri de tesettür mayoları ve fiyatları olacaktır. Bütçenize uygun ve kaliteli bir mayo almaya özen göstermeniz size avantaj sağlayacaktır. Satın aldığınız mayo ne kadar kaliteli olursa aynı zamanda o kadar uzun ömürlü ve kullanışlı olacağı için, önceliğiniz her zaman kaliteli tesettürlü mayolardan yana olmalıdır. 

 

Sıkça Sorulan Sorular 

En iyi tesettür mayo modeli hangisidir? 

Tesettür mayo modelleri arasında en iyi model, içinde kendinizi en rahat hissettiğiniz ve üzerinizde hatlarınızı belli etmeyecek modellerdir. Yani aslında sizlerin tercihinize göre veya vücut tipinize göre ancak doğru model belirlenebilir. 

Büyük beden tesettür mayo modeli var mı?

Tesettür mayo modelleri geniş beden skalasına sahiptir. Büyük beden hanımlar da rahatlıkla tesettür mayo modelleri arasından kendisine uygun bedenleri bulabilir. 

Tesettür mayo modeli alırken kendi bedenimde mi almalıyım?

Tesettür mayo almayı düşünen hanımların en çok kafasına takılan sorulardan biri beden seçimidir. Birçok kişi mayo üzerine oturmasın diye kendi bedeninden daha büyük bir beden alır. Ancak buna hiç gerek yoktur. Çünkü zaten tesettür mayolar kalıp ve kumaş olarak üzerinize yapışmayacak şekilde tasarlandığı için kendi bedeninizde alabilirsiniz. 

 

 

Etiketler: Tesettür Mayo Nasıl Seçilir?
Mayıs 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR