Plaj Çantasının Olmazsa Olmazları

Plaj Çantası

Plaj Çantasının Olmazsa Olmazları 

Plaj çantasının olmazsa olmazları nelerdir ve neler mutlaka plaj çantasında olmalıdır diye merak edenler için birkaç ipucumuz var. Plaj çantası, plaja giderken yanınıza almanız gereken eşyalarınız için gerekli olan bir aksesuardır. Plaja giderken aklınıza yalnızca rahat rahat denize girmek, güneşlenmek ve güzel vakit geçirmek gelmelidir. Bunları yaparken de yanınızda mutlaka olması gereken bazı eşyalar vardır. Plaj çantaları, bu eşyaları taşımanız ve güvenle muhafaza etmeniz için gereklidir. İlk kez plaj çantası hazırlayacaklar için, çantanızda mutlaka olması gerekenler neler birlikte inceleyelim.

Plaj Kıyafetleri 

 

Plaj çantanız içinde olması gereken en önemli eşya doğal olarak plaj kıyafetleri olmalıdır. Plajda kullanacağınız kıyafetleri, isterseniz üzerinize giyerek de gidebilirsiniz. Bu durumda da yanınızda temiz yedek kıyafet götürmeniz gerekecektir. Her koşulda plaj çantanızda kıyafet için yer ayırmanız gerekir. Mayo ve bikini ürünlerinin yanı sıra pareo veya uygun bir plaj kıyafeti de eklemenizde fayda var. Plaj kıyafetleri, plajda rahat edebilmeniz açısından çok ideal ürünlerdir. 

 

 

Cıvıl Cıvıl Havlular 

 

Plaj çantası içindekiler listesinin olmazsa olmazları arasında havlular yer alır. Özellikle çantanızda iki tane havlu bulundurursanız, birini şezlonga sermek birini de üzerinizi kurulamak için kullanabilirsiniz. Her iki havlunun da olmazsa olmaz olduğunu unutmamanız gerekir. Aksi durumda plajda çok yüksek ücretlerle havlu almak zorunda kalabilirsiniz. 

 

Güneş Koruma Ürünleri 

Plaj çantasına ne konur sorusuna verilebilecek en iyi cevap; güneş koruyucudur. Plajda, güneş ışınlarına çok fazla maruz kalacağınız için mutlaka güneş kremi kullanmanız gerekir. Güneş koruyucular, cilt üzerinde güneşin yaratacağı olumsuz etkileri en aza indirecektir. Cilt sağlığınızı korumak amacıyla en az 30-50 faktör arasında güneş kremi çantanızda yer almalıdır.

 

 

Plaj Aksesuarları 

 

Plaj çantası içinde ayrıca şapka, gözlük bulunmalıdır. Bunlara ek olarak bone özellikle havuza gidecek olanların, plaj çantasında mutlaka bulundurması gereken bir üründür. Birçok havuzda bonesiz giriş yasaktır. Gittiğiniz havuzda sorun yaşamamak ve gününüzün mahvolmasını engellemek için yanınıza deniz bonesi de almalısınız. 

 

 

Çanta İçinde Çanta 

 

Plaj çantanızın içinde küçük bir göz yoksa küçük bir çanta eklemenizi öneririz. Cüzdan, telefon, anahtar ve değerli eşyalarınızı bu çantaya koymanız çok daha iyi olacaktır. Çantanıza havlunuzu ve ıslak kıyafetlerinizi koyduğunuzda eşyalarınızın ıslanmaması için bu tip önlemler almanız gerekir. 

 

 

Dergi ve Kitap 

 

Plajda gerekli hayati ürünlerin yanında, güneşlenirken veya gölgede dinlenirken, dergi ve kitap gibi can sıkıntınızı giderecek ve keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak şeyler ekleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer arkadaşlarınız ya da ailenizle birlikte plaja gidiyorsanız yanınıza minik bir hoparlör alabilir ve müzik dinleyerek de güzel zamanlar geçirebilirsiniz.


 

 

Güzellik Ürünleri 

 

Denize girip çıktıktan sonra kendinize bir çeki düzen vermek için bazı güzellik ürünlerini yanınızda bulundurabilirsiniz. Özellikle plajdan sonra farklı bir yere gitmek veya bir partiye katılabilme ihtimaline karşı birkaç makyaj ürünü ekleyebilirsiniz. Ayrıca cildiniz için güneş sonrası nemlendirici, saçlarınız için ise ufak bir tarak bulundurmanız işinize yarayacaktır. 

 

 

Cüzdan ve Para 

 

Plaja giderken nasıl olsa tüm gün plajda olacağım ve paraya ihtiyacım olmaz diye düşünmeyin. Mutlaka plaj çantanızda bir miktar para olmalıdır. Son günlerde birçok kişi kredi kartı kullanmayı tercih etse de yanınızda ek olarak nakit bulundurmanızı öneririz. Çünkü plajda satın almak istediğiniz birçok şey için kredi kartı ile ödeme yapamayabilirsiniz. 

Plaj çantasında olması gerekenler listenize sizler ayrıca zevklerinize ve ihtiyaçlarınıza göre ürünler ekleyebilir, böylece plaj çantanızı kişiselleştirebilirsiniz.

 

 

Sıkça Sorulan Sorular 

Plaj çantası alınırken nelere dikkat edilir?

Plaj çantası alırken, çantanın sağlamlığına, büyüklüğüne ve kullanımına dikkat edilmesi gerekir. Bunlara ek olarak cıvıl cıvıl ve renkli bir çanta olması da plajın enerjisi ile güzel bir uyum yakalanabilir. 

 

Plaj çantasına koyacağım ürünleri nereden temin edebilirim? 

Plaj çantanıza koymanız gereken plaj elbisesi, şapka, bone, pareo gibi ürünlerin neredeyse hepsini mayo ve bikini satın alabildiğiniz yerlerden rahatlıkla satın alabilirsiniz. 

Plaj çantasının büyüklüğü nasıl olmalı?

 

Plaj çantası çok küçük olmamalı çünkü içine koymanız gereken çok fazla eşya var. Orta ve büyük boy çantaları tercih edebilirsiniz. Bu noktada çantanın büyüklüğü kadar, kullanışlı gözleri olmasına da dikkat etmeniz gerekir. 

 

Etiketler: Plaj Çantasının Olmazsa Olmazları
Mayıs 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR